Erotyö

Ero on puolison kuoleman jälkeen elämän vaikeimpia muutostapahtumia ja suurimpia stressitekijöitä. Avio- tai avoero saattaa merkitä joskus talousongelmia tai jopa asunnottomuutta.

Työttömyys, pitkäaikainen sairaus tai mielenterveyden ongelmat voivat kaventaa ihmisen elämänpiiriä ja tukiverkostoa. Eroryhmät saatetaan kokea hyvin toimeentulevien ryhmäksi, johon itsellä ei ole varaa. 

Sininauhaliitto pyrkii  paneutumaan päihteistä johtuvien erojen erityiskysymyksiin sekä kehittämään saavutettavaa vertaistoimintaa niille ihmisille, jotka ovat jonkin erityistarpeen tai muutoin haastavan elämäntilanteen vuoksi vaarassa jäädä tuen ulkopuolelle.

Kriisin kohdatessa on tärkeää myös löytää paikka, jossa on tervetullut omana itsenään. Esimerkiksi sateenkaariparisuhteesta eronneet sekä vammaiset ihmiset voivat jäädä avun ulkopuolelle fyysisten tai asenteellisten esteiden vuoksi. 

Syksyllä 2016 aloittavissa eroryhmissä käytetään Bruce Fisherin kehittämää eroseminaaria. Tarkoituksena on tavoittaa ihmiset, jotka ovat eniten tukea ja näköaloja vailla.

Ryhmiä ja tilaisuuksia
 

Erosta eteenpäin - sateenkaareva eroryhmä, alkaen 13.9.2017

Joka toinen pari - elokuva, luento ja keskustelutilaisuus 18.5.2017

Päihteiden erottamat –iltatilaisuus 19.4.2017

Päihteiden / riippuvuuksien erottamat -vertaisryhmä, kevät 2017

Kirjoitettua

Eroryhmä, jossa ei tarvitse hävetä päihteitä

Yhteystiedot:
Irene Komu
koordinaattori
Puh. 050 5748 809
irene.komu@sininauha.fi