Error message

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 697 of /var/www/vhosts/49-1/www/includes/bootstrap.inc).

Uusi toivo 4/2017

Yhdessä enemmän

pääkirjoitus

Suomessa perustetaan järjestö eli yhdistys, kun havaitaan epäkohta ja siihen halutaan muutosta. Järjestöt kokoavat yhteen samasta asiasta huolestuneita tai kiinnostuneita ihmisiä. Suomalaiset järjestöt ovat täynnä pieniä ja suuria tarinoita siitä, miten yhdessä tekemällä voidaan muuttaa maailmaa.

Nimi ”yhdistys” itsessään kertoo yhteenliittymisestä, yhteistyöstä ja yhteydestä. Nyky-yhteiskunta haastaa yhdistyksiä miettimään entistä huolellisemmin, mitä voidaan tehdä itse ja missä on syytä liittoutua muiden kanssa. Se ei yleensä tarkoita yhdistymistä, vaikka joskus niinkin tapahtuu. Yhdistykset vierastavat usein yhteistyötä muiden kanssa. Syynä voi olla pelko oman yhdistyksen identiteetin menetyksestä, kateus, mustasukkaisuus, kilpailutilanne tai jokin muu inhimillinen syy. Voi myös olla, ettei yhteistyötä tähän saakka ole nähty tarpeellisena.

Miten elefantti syödään? Pala palalta. Sanonnan mukaan ”neljä silmää näkee enemmän kuin kaksi”. Sama viisaus pätee yhdistystoimintaankin: yhdessä voimme saada aikaan enemmän kuin yksin.

Sininauhaliitto on järjestänyt tänä syksynä alueellisia sote-muutos-seminaareja yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Tapahtumien tarkoituksena on tukea järjestöjä tulevan sote-uudistuksen haasteissa ja vahvistaa järjestöjen välistä yhteistyötä. Ilman vuorovaikutusta ei voi olla hyvää vuorovaikutusta eikä ilman yhteistyötä voi olla hyvää yhteistyötä. Yhdessä maailman muuttaminen on helpompaa – pala palalta.

Teemu Tiensuu
Sininauhaliitton toiminnanjohtaja
teemu.tiensuu@sininauha.fi
Twitter: @TeemuTiensuu

Lue koko lehti

Yhdessä enemmän

pääkirjoitus

Suomessa perustetaan järjestö eli yhdistys, kun havaitaan epäkohta ja siihen halutaan muutosta. Järjestöt kokoavat yhteen samasta asiasta huolestuneita tai kiinnostuneita ihmisiä. Suomalaiset järjestöt ovat täynnä pieniä ja suuria tarinoita siitä, miten yhdessä tekemällä voidaan muuttaa maailmaa." data-share-imageurl="">