Error message

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 697 of /var/www/vhosts/49-1/www/includes/bootstrap.inc).

Uusi toivo 2/2014

Mille sydän sykkii?

Kesällä on tärkeä saada levätä, rauhoittua ja hiljentyä. Viettää aikaa läheisten kanssa ja nauttia Luojan luomasta luonnosta. Luonto on lahja, se on hoitava ja virkistävä elementti. Toivottavasti annamme sen siunata voimallaan meitä. Ehkä voimme ohjata sen pariin myös niitä läheisiämme, jotka ovat tämän yhteyden kadottaneet.

Kesällä on hyvä miettiä, mihin vapaa-aikaansa käyttää. Vapaa-ajalla voimme keskittyä itseemme ja lähisuhteiden hoitamiseen. Se, mihin aika kesällä menee, voi kertoa siitä, missä sydämemme on. Kesällähän saamme usein vapaasti päättää ajankäytöstä.

Kesän kynnyksellä otettiin myös poliittisella kentällä viime askelia ennen lomia. Pääministeri Stubbin hallitusohjelmassa yhdeksi kärjeksi nimettiin eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentäminen. Sininauhaliitto otti ohjelmaan kantaa, jotta tämä tavoite tulisi tekojen ja päätösten kautta todeksi.

Päihdetyöhön satsaaminen on parasta syrjäytymisen ehkäisyä. Jäsenjärjestömme ovat osoittaneet, kuinka saadaan rakennettua nuorten syrjäytymistä tehokkaasti ehkäiseviä työllistämisen ja koulutuksen polkuja yksilöllisesti. Järjestöjen työnteki­jöiden sitoutuminen kohtaamiseen on avainasemassa, kun nuorten luottamusta itseen, toisiin ja ympäristöön rakennetaan uudelleen. Vaikeissakin tilanteissa auttaa, kun on sydän ja ammattitaito kohdallaan.

Hallituksen linjaus lykätä alkoholilainsäädännön uudistamista ei ole hyvä asia. Sen toteutumisella olisi suuri merkitys syrjäytymisen ehkäisyssä. Saatavuutta rajoittavat toimet vaikuttavat nimenomaan eniten niiden ihmisten elämän­kulkuun,­­ jotka ovat kasvuhakuisen alkoholinkäytön alkuvaiheessa. On aiheellista kysyä: Missä päätöksentekijöiden sydän lepää tässä kysymyksessä? Millä ehdoilla alkoholipolitiikka Suomessa halutaan tehdä?

Sote-uudistus jatkuu taas syksyllä. Tällä hetkellä kuntien roolia on haluttu vahvistaa. Kuitenkin 2/3 päihdepalveluista on järjestöjen tuottamia. Ei voida siis puhua kuntien palveluja täydentävistä toimijoista. Kunnallisilla palveluilla ei pitäisi olla erityisasemaa järjestöjen palveluihin nähden.

Vierailimme juuri Saksassa. Siellä päihdehuollon palvelut pidetään yleishyödyllisen kolmannen sektorin tuottamina. Suojelemme ihmisryhmiä, joiden auttami­seen markkinaehtoisuus ei kuulu, siellä todettiin. Suomessa EU:n hankintadirek­tiiviä tulkitaan vallan toisin. Kyse onkin aidosti siitä, minkä asian puolesta sydämemme tiukassa tilanteessa sykkii.

Aarne Kiviniemi
Johtaja, Sininauhaliitto ja Sininauhasäätiö

  3 Pääkirjoitus
  4 Vankilatyön pioneeri  palkittiin
  6 Näköalapaikka asunnottomuuteen
  8 Saksassa on kohtuus kilpailutuksissa
10 Jäähyväiset Topi-Katille
12 Muutoksen kevät  Vaajakoskella
14 Toipumisen tarina: Helmi, joka luuli itseään siaksi
20 Turussa autetaan nuoria muuttamaan elämäänsä
23 Syysrastit
25 Sininauhaliiton jäsenjärjestöt
27 Seuraava lehti

 

Kesällä on tärkeä saada levätä, rauhoittua ja hiljentyä. Viettää aikaa läheisten kanssa ja nauttia Luojan luomasta luonnosta. Luonto on lahja, se on hoitava ja virkistävä elementti. Toivottavasti annamme sen siunata voimallaan meitä. Ehkä voimme ohjata sen pariin myös niitä läheisiämme, jotka ovat tämän yhteyden kadottaneet." data-share-imageurl="">